diumenge, 4 de juliol del 2010

L'Àmbit Funcional del Penedès a punt per a la seva aprovació definitiva (comunicat 154, 30-06-2010)


L’Àmbit Funcional de Planificació Territorial del Penedès, serà aprovat pel Ple del Parlament en data propera. És una gran notícia, que omple de satisfacció moltíssims penedesencs i penedesenques que han desitjat i esperat amb impaciència aquest decisiu reconeixement de la unitat territorial que formen l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i bona part de l’Anoia


L’acord per unanimitat de tramitar la proposició de Llei presentada per CIU i PP al Ple del Parlament de Catalunya del dia 16 de desembre de 2009, va atorgar un punt de partença sòlid. Enrere quedava un itinerari atzarós i ple d’obstacles, com ja hem denunciat repetidament, que va des del bloqueig dels anteriors acords de la Comissió de Política Territorial del 21 de juny de 2006 i del 5 de desembre de 2007, fins a la dilació de més d’un any de la proposició de llei que havia estat presentada l’estiu del 2008 pels partits abans esmentats. I encara, un cop admesa la llei a tràmit, va ser real l’amenaça que alguna esmena parcial signifiqués una retallada important, però sortosament això es va poder evitar.


Després de seguir els passos establerts, es va nomenar la ponència, que va estudiar les esmenes proposades, especialment per part del tripartit, algunes de les quals compliquen el camí d’aquest àmbit sobretot en imposar un desplegament reglamentari del qual els altres àmbits estan exempts, tal com vam donar a conèixer en el nostre comunicat 152 del passat 15 de juny. Amb tot, la part substancial de la llei tirava endavant amb un ampli consens.


El 28 de juny va ser publicat l’informe que avui ha estat presentat a la Comissió de Política Territorial per a la seva aprovació definitiva amb el corresponent dictamen, i que ha comptat amb l’acord de tots els grups parlamentaris. Superats doncs tots els tràmits i amb el dictamen enllestit, la llei està a un pas de ser aprovada en el proper ple del 14-15 de juliol, si la Mesa del Parlament, com així sembla que serà, decideix incloure-ho a l’ordre del dia.


Vivim, doncs un moment transcendental que ens ha d’omplir de goig i d’esperança. Ara no és hora de fer-nos retrets. Aquesta és una fita històrica, una gran VICTORIA DE TOT EL PENEDÈS, fruit del treball i la constància de moltes persones, des de la PVP, les entitats, institucions, organitzacions empresarials, organitzacions i partits polítics, mitjans de comunicació, i de tanta i tanta gent a nivell individual. Ho celebrarem plegats tant bon punt l’aprovació sigui definitiva. Mentrestant:


ENHORABONA PENEDÈS

GRÀCIES A TOTS I A TOTES!