divendres, 16 de juliol del 2010

Carta oberta als 135 diputats del Parlament de Catalunya, 14-07-2010


El Penedès, 14 de juliol del 2010

Carta oberta als 135 diputats del Parlament de Catalunya

Il·lustres senyores i senyors,
En un moment tan important i transcendental per al futur del nostre país, davant de la sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, us volem fer una petita reflexió. Vet ací que des de fa temps, el nostre poble ha treballat amb fe i constància per ser un territori com els altres, una de les vegueries de Catalunya. Volem construir-nos un futur a mida, sense obstacles ni barreres al nostre anhel de llibertat. Tanmateix, des de fa un temps, els penedesencs també estem cohibits i ens sentim la llibertat amenaçada per les evidents sospites de continuar esquarterats entre dues províncies, o en les tres vegueries previstes en el  projecte aprovat pel govern, malgrat haver estat feliçment reconegut el Penedès com el vuitè Àmbit funcional de planificació.

En la història de l’evolució humana ha imperat més la col·laboració que la competència despietada per la supervivència i, conseqüentment, pensem que en un model de democràcia transparent, sempre és més beneficiós col·laborar que no pas competir, ja que en aquest cas predomina el qui guanya i per tant és excloent. Encara que algú pot pensar que no és ben bé el mateix, ens agradaria veure com els partits que donen suport al govern de la Generalitat i els que estan a l’oposició col·laboren en el reconeixement del Penedès. No fer-ho i deixar-se endur per les presses i l’estrès a què sovint ens aboca el nostre món, creiem que seria un error d’abast incalculable.

La nostra feina durant els darrers cinc anys ha estat la de furejar tots els racons del nostre territori per fer arribar el missatge que calia donar un nou pas endavant, amb la participació de tots. La resposta ha estat massiva i majoritària, i no genera gaires dubtes: el Penedès amb els acords de la majoria  d’institucions, i les adhesions d’associacions empresarials, entitats cíviques i ciutadans, vol i pot ser àmbit i vegueria, en la tasca solidària de promoure i estendre les condicions objectives perquè ningú quedi marginat realment de les llibertats  i dels drets econòmics, socials i culturals.

Per això des de la PVP demanem a les 135 persones que tenen la representació democràtica de la ciutadania lideratge polític i compromís per evitar una nova humiliació col·lectiva, situant-nos al lloc que ens correspon, i evitant-nos viure fragmentats i a la intempèrie, a expenses d’interessos aliens. Més encara, gosem demanar a cada un dels 135 electes un gest que demostri que no ha renunciat a la llibertat d’expressar les seves pròpies idees, els seus convenciments democràtics, que demostri que també creu que les coses petites tenen el seu valor i, per tant, la seva grandesa, i el Penedès és una d’elles.

Tots tenim dret a decidir el nostre futur, i ara els toca a vostès prendre la decisió en representació nostra; de vostès depèn poder, o no, corregir aquesta anomalia perquè l’àmbit del Penedès sigui afegit a la llista de les vegueries previstes en el projecte de llei, i això és encara possible perquè hi ha una esmena en aquest sentit que haurà de ser votada en sessió plenària. Si no es transmet aquest missatge de solidaritat i de col·laboració, la població penedesenca reaccionarà majoritàriament creient que el joc no és prou net, i això pot perjudicar la participació en les properes conteses electorals i fins i tot els bons resultats que els diversos partits legítimament volen obtenir.

Rebin amb afecte la nostra petició i acceptin el més sincer oferiment del Penedès que convida tothom a gaudir-ne amb generositat.
Senyors diputats, senyores diputades, moltes gràcies

SECRETARIAT DE LA PVP*

Fèlix Simon (president)
Sergi Marin (vicepresident)
Manel Cervera (secretari)
Toni Vidal (tresorer)
Jordi Sogas (Alt Penedès)
Antoni Castells (Anoia)
Julio Ramon (Baix Penedès)
Marisa Ibáñez (Garraf).

*Entitat inscrita amb el núm. 30778/B (data12/07/2005) a la Secció 1 del Registre de Barcelona (Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya).

Plataforma per una Vegueria Pròpia
Carrer de l’Escorxador 19-21
08720 Vilafranca del Penedès
www.vegueriapenedes.cat