divendres, 26 de febrer del 2010

LA PLATAFORMA I EL MÓN DEL VI I EL CAVA PRESENTS AL PARLAMENT DE CATALUNYA (comunicat 146, 26-02-2010)

La Plataforma per la Vegueria Penedès i els representants del sector del vi i del cava van viure ahir una intensa jornada al Parlament de Catalunya. La representació penedesenca a la seu de l’òrgan legislatiu estava integrada pel president i quatre membres de la Plataforma i per les següents personalitats del món del vi i el cava:
- Francesc Pascual, president de la Denominació d’Origen Penedès.
- Joan Amat, president de l’Institut del Cava
- Joan Gil, director de la Unió Vinícola del Penedès
- Patrick William Webb, gerent de PIMECAVA
- Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès – Sant Humbert

A dos quarts de quatre en punt davant la porta principal del Parlament i sota l’empara d’una gran pancarta de la vegueria, va tenir lloc una roda de premsa, amb nodrida representació de mitjans, durant la qual es van destacar els tres motius principals d’aquesta presència penedesenca al Parlament
- la necessitat d’accelerar els tràmits per a aprovació de la llei de l’àmbit Penedès
- la persistència en la demanda d’obtenir la vegueria com més aviat millor, si pot ser dins d’aquesta legislatura, ara que la tramitació de lleis de vegueries és immediata.
- el suport del món del vi i el cava a aquestes demandes entenent que disposar d’àmbit i vegueria pròpies són factors decisius per a la vinya i el paisatge penedesencs, per al futur econòmic del sector i per a la promoció de la marca Penedès.

Un cop dins el Parlament es va tenir ocasió de saludar i conversar amb destacats parlamentaris com ara el conseller de Governació Jordi Ausàs, el president d’Esquerra Republicana de Catalunya Joan Puigcercós o el diputat penedesenc del PSC Roberto Labandera.

Seguidament la representació penedesenca va ser rebuda per parlamentaris dels tres grups que han donat suport a les demandes penedesenques: CiU, ERC i PP. Per part de CiU vam ser rebuts pels diputats Josep Rull, portaveu del seu grup a la Comissió de Política Territorial i pels penedesencs Joan Raventós i Marta Llorens. Per part d’Esquerra ho van fer la portaveu parlamentària Anna Simó i els diputats de la vegueria Miquel Carrillo i Marina Llansana. Per part del PP hi van ser la portaveu parlamentària Dolors Montserrat i el diputat Santi Rodríguez, tots dos penedesencs.

Les converses van tenir un to alhora distès i exigent i estaven basades en els tres motius abans esmentats de la presència penedesenca d’ahir al Parlament. Tant els membres de la plataforma com els representants del vi i el cava van tenir ocasió d’exposar les seves expectatives i els seus temors i creiem que va ser d’una extraordinària importància visual i de contingut posar de manifest com la reivindicació de la vegueria té, entre moltíssims altres suports, el dels representants d’aquest sector econòmic tan vital i tan emblemàtic del Penedès.

Per la seva part, els diputats que ens van rebre es van mostrar oberts i receptius. Com a conclusió concreta i de gran rellevància s’ha de fer esment del compromís dels representants dels tres grups a tramitar per la via d’urgència la llei de l‘àmbit Penedès: això permetrà arribar en molt millor posició a l’hora de la discussió de la llei de vegueries. Pel que fa a aquesta llei, els grups de CiU i PP estan disposats a demanar la creació de la vegueria Penedès en aquesta legislatura, mentre que amb el grup d’ERC vam acordar abordar en profunditat aquesta possibilitat durant la reunió, ja confirmada per al proper 11 de març, amb el president del partit Sr. Joan Puigcercós.

EL PENEDÈS, POT I VOL SER VEGUERIA, JA!