dijous, 7 de gener del 2010

CARTA OBERTA A L'HBLE. CONSELLER DE GOVERNACIÓ, JORDI AUSÀS I COLL, 04-01-2009

Benvolgut Conseller,

Aquest matí he participat, com a portaveu de la PVP, en el debat del matí de Catalunya Ràdio; m’havien dit que també hi seríeu, però no ha estat així. Per això us adreço aquesta reflexió a través del correu electrònic. D’haver-se produït la trobada, us l’hauria feta personalment.

Estem seguint dia a dia, instant a instant, totes les notícies que tenen referència a l’avantprojecte de llei de l’ordenació veguerial de Catalunya, i, francament estem molt preocupats. El passat 31 de desembre, el nostre president, va fer entrega al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, del document d’al•legacions, on plantegem la urgència de poder atendre la demanda del territori, que com ja sabeu es majoritària, pel que fa al nombre d’ajuntaments, consells comarcals, organitzacions empresarials, entitats i ciutadans en general. Us hem de dir per tant, que l’expectatives creades des de fan temps, lligades a l’expectació present, no ens permeten deixar el tema de la Vegueria per més endavant.

Per les entrevistes que hem mantingut i les vegades que us hem saludat, ens semblava que tot ens era prou favorable. Però ara, no ho entenem: ni les presses, ni que es concretin en 7 el nombre de Vegueries i que es deixi el Penedès sense opcions. Creiem que tenim dret que ens escolteu. És per això que en llegir reiteradament que esteu en contacte amb el territori, us diem que si us referiu al Penedès, n’estem ben desitjosos.

Us demanem formalment, tornar a parlar sobre la nostra petició, la nostra realitat i les nostres expectatives. Nosaltres treballem perquè el Penedès disposi d’un instrument polític que permeti impulsar valors de sostenibilitat, eficiència econòmica i equitat social. Un instrument, la Vegueria, que pel pes específic d’un govern més proper als ciutadans estimuli la creació d’una nova cultura del territori. Com deia jo mateix aquest matí que: “comptat i debatut, signifiqui una millor qualitat de vida per a tothom”.

Per això, perquè ens guia l’interès general, estem disposats a fer tots els esforços, des de totes les instàncies al nostre abast. per superar les actuals traves burocràtiques i bloquejos partidistes i entenem que cal que el tema es contempli, ara, abans d’aprovar l’avantprojecte de Llei per part del Consell de Govern; i no deixar-ho per més endavant.

Com sabreu, ara ens sentim, si cal, encara més legitimats per a fer-vos aquesta proposta, després que el passat 16 de desembre al Ple del Parlament, vàrem aconseguir per unanimitat, que continuï endavant la tramitació del reconeixement del Penedès i la creació de l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial.

A l’entrevista que us sol•licitem urgentment, hi podem venir una representació de la PVP, o estar acompanyats d’alguns alcaldes de les comarques penedesenques. I també, si ho preferiu, pels presidents de les organitzacions empresarials penedesenques, etc.

Entenem, que ara ja no us és possible afirmar que al Govern hi ha consens en 7 vegueries després de l’acord del Ple del Parlament, així com el de l’executiva d’ERC del 21 de desembre del 2009. Aquestes realitats tan concretes, trenquen el suposat consens. És per això que gosem demanar-vos un acte de generositat personal, com també de realisme, en tant que conseller de Governació i Administracions Públiques.

Quedem a l’espera de la vostra convocatòria, abans que no sigui massa tard. Ara és un bon moment per demostrar que hi ha capacitat de corregir els errors del passat i d’encertar les decisions del futur, sense més demores.
Cordialment,

Fèlix Simon
Plataforma per una Vegueria Pròpia.
www.vegueriapenedes.cat


El Penedès, 4 de gener del 2010