diumenge, 22 de novembre del 2009

La revisió del Pla Territorial General de Catalunya i l’àmbit Penedès (comunicat 137 bis, 17-11-2009)

El dimecres passat dia 11 de novembre, varem fer públic el comunicat 137, com a resposta a l’anunci del Govern, de l’inici de la revisió del Pla Territorial General de Catalunya; amb posterioritat hem rebut diversos comentaris, per part d’algun dels nostres associats i d’entitats adherides, demanant que aclaríssim millor quina era la posició de la PVP, ja que consideraven que algun punt era de redacció confusa o poc feliç. El que volíem manifestar, de manera molt resumida és el que segueix.

1.- Expressar la satisfacció per l’inici d’aquest tràmit que, tot i haver mantingut una actitud obstruccionista, el Departament s’ha vist obligat a executar.

2.- No amagar la preocupació pel desenvolupament d’aquest procés de creació de l’àmbit i pel tipus de proposta que s’hi formuli.

3.- Deplorar el retard històric acumulat i el darrer de dos mesos, que plantegen un calendari molt just abans del final de la legislatura vigent

Aprofitem aquest nou comunicat per afegir que aquest retard també podria comportar que la nova llei electoral de Catalunya, que aquests dies està rebent un important impuls, acabés passant davant de la creació de l’àmbit. La PVP, en la lògica dels seus plantejaments, manifesta la necessitat que el Penedès esdevingui circumscripció electoral, afirma que no escatimarà esforços per aconseguir-ho i estar segura de comptar amb el valuós compromís dels partits que li han donat suport en la reivindicació de l’àmbit i la Vegueria Penedès.

EL PENEDÈS, POT I VOL SER VEGUERIA,
I TAMBÉ UNA CIRCUMSCRIPCIÓ ELECTORAL