diumenge, 9 de novembre del 2008

Dia clau per l'Àmbit Penedès el proper 11.11.2008

Entre els acords previstos del proper consell de govern de la Generalitat de Catalunya hi ha l’aprovació de la memòria prèvia  de la tramitació de l’avantprojecte de llei pel qual s’aprova el nou pla territorial general de Catalunya.
 
Com a objectiu de la llei, entre d’altres, hi ha la creació d’un nou àmbit territorial que integri les quatre comarques penedesenques.
 
Si tot segueix com tenim previst, en el text inicial s’incorporaran diverses esmenes, per tal de deixar-lo en els termes i continguts que garanteixin els nostres objectius.  Però evidentment fins el dimarts no sabrem el nivell de compliment total o parcial, un cop aprovat i disposem del text final.
 
A  la roda de premsa que celebren habitualment un cop finalitzat el consell, a quarts de dues, (retransmés pel canal 24 hores de TV3), veurem si en diuen alguna cosa...
 
Si la resolució del govern no es satisfactòria, caldrà llavors tirar endavant definitivament, la proposició de CiU i la del PP que estan pendents per anar, o no anar, al ple del Parlament el proper 26 de novembre de 2008.
 
Recordem que totes aquestes accions venen donades per l’incompliment del govern a l’acord del 5.12.2007, en que la comissió de política territorial va aprovar per segona vegada la creació de l’Àmbit Funcional pel Penedès, .. malgrat tenia 120 dies per cumplir amb aquest acord del parlament.