divendres, 15 d’agost del 2008

ARA L’ÀMBIT I SEMPRE LA VEGUERIA !!

COMUNICAT 116 - 12/08/2008
Les decisions preses aquestes darreres setmanes, pel Govern, sobre l’Àmbit i el nombre de Vegueries, han obert seriosos interrogants. Tanmateix, confiant en el valor del suport aconseguit i animats per la veu de molts penedesencs, ens disposen a iniciar una nova etapa, en el quart any de la nostra campanya pro-Vegueria. És per tot això que declarem:

1- Seguirem de prop la concreció legal i positiva de l’anunci del govern desclòs en el comunicat del DPTOP de 21 de juliol, de crear un Àmbit per a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès.

2- Rebutgem la disminució de competències que es desprèn del comunicat del DPTOP i reclamem l’Àmbit que es va acordar al Parlament de Catalunya a juny de 2006 i desembre de 2007 amb tot allò que estableix el Pla Territorial de Catalunya per als set àmbits actuals i sense supeditació als plans anteriors o posteriors al Pla Territorial que s’elabori.

3- Volem un Àmbit que porti en si mateix, com els altres set Ambits, la possibilitat certa d’una Vegueria, la vuitena. Aquest és l’objectiu fundacional i bàsic de la PVP.

4- Ens reiterem en la necessitat de mantenir una actitud crítica, lliure i independent dels partits, perquè entenem que el Penedès és de tots i no una reivindicació partidista.

5- Ens congratulem dels darrers comunicats d’adhesió a la Vegueria per part de la CUP de Vilafranca i Bosc Verd. A ells, junt amb CiU, ERC, PP, les candidatures independents municipals d’Ajuntaments i U.M.9, volem fer-los partícips de la il·lusió i del reconeixement col·lectiu. A tots els demanem continuïtat i unitat d’acció; fluïdesa en comunicar-se, coherència amb els acords parlamentaris, fidelitat als compromisos, tant des del govern com des de fora. Voldríem que l’adveniment de la Vegueria fos el resultat d’una bella experiència compartida entre les institucions, les forces polítiques, els militants de base, els grups cívics, les entitats, les associacions i tots els ciutadans.

6- Entenem, doncs, que més enllà de les dates més o menys segures assenyalades pel govern, cal estendre la sensibilització i el treball per la Vegueria, com si fos imminent. Creiem que hem de trobar entre tots el sectors que hi estan a favor una dinàmica i un entusiasme coincidents. És per això que estem preparant una “Conferència Oberta” amb entitats, col·lectius, grups, ciutadans etc., per a plantejar estudis de fons sobre les capacitats de progrés en Vegueria i sobre les estratègies per aconseguir-la. Des d’aquest mateix document, declarem oberta la convocatòria i invitem els penedesencs a seguir-ne el desenvolupament. Cal que entre tots ampliem el pes i la incidència de la PVP.

7- Ens reiterem a lamentar l’opacitat del PSC i la indefinició d’ICV per a entendre que és tot un territori qui s’ha pronunciat; que s’han seguit tots els passos possibles que l’actual legalitat posa a les mans dels ciutadans; que la divisió territorial de Catalunya demana atendre la realitat natural, històrica i política dels territoris; que res que comprometi el nostre futur no es pot imposar quan s’ha mostrat d’una manera tan clara la nostra voluntat col·lectiva.

8- Iniciem la nova etapa amb la confiança que es superaran les ambiguïtats del present. El futur del Penedès serà més assequible, més amable i engrescador si hi prenem part activa. L’interès pel conjunt del país, estretament unit a la realitat del Territori, amb veu pròpia, ha de prevaler com una forma específica de viure la democràcia a Catalunya.