dissabte, 2 de juliol del 2016

Comunicat 205, La Plataforma Amb El President de la Generalitat, 28.06.2016Durant el sopar que va tenir lloc al Casal el dilluns, organitzat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès com a preludi del VIJAZZ PENEDÈS-2016, la Plataforma per una Vegueria Pròpia va fer lliurament al  President de la Generalitat de Catalunya MH Sr. Carles Puigdemont, que presidia l'acte, d'un exemplar en gran format del Mapa de la Vegueria Penedès editat ara fa un any. El lliurament li va fer el President de la PVP, en presència del President de l'Acadèmia Sr. Joan Tarrada. En el moment del lliurament, Fèlix Simon va adreçar unes breus paraules al President de la Generalitat que reproduïm a continuació:

 

President, tots nosaltres tenim la sort d'estar enamorats del Penedès un territori de 72 municipis i amb una població de 465.000 persones, i ens sentim portadors del llegat dels nostres avantpassats.

Com molt bé sabeu, el 1833 amb  la promulgació de les províncies de l'Estat espanyol les regions naturals catalanes van perdre la seva centralitat política i els mecanismes de gestió i ordenació del territori.... el Penedès va quedar separat per les dues províncies, i mes tard repartit en 3 àmbits i sense Vegueria.

 

President, tal com us explicàvem detalladament en la carta que us vàrem adreçar el passat 10 de maig, el Penedès ha dut a terme durant els darrers 11 anys un procés per repensar i afermar la seva identitat i per construir una xarxa oberta, ben trenada, lluny de centralismes i integradora de les diferents singularitats locals i comarcals; alhora i sota l'impuls de la PVP hem aconseguit ser reconeguts com el vuitè àmbit de Catalunya després de fer confluir anhels i voluntats i d'exercir una sana pressió sobre el poder polític.

 

En aquest context, considerem que ara és el moment ideal per

-       anomenar el Delegat Territorial,

-       desplegar els serveis als departaments de la Generalitat a les quatre capitals penedesenques, el Vendrell, Igualada, Vilafranca i Vilanova, a parts iguals...

-       agilitzar el que ja tenim en marxa al Departament de Territori i Sostenibilitat, el Pla Parcial Territorial del Penedès,

-       i modificar la Llei de Vegueries per afegir-hi la vuitena... actualment en fase de tramitació i per la via d'urgència, amb l'aval de 99 dels 135 parlamentaris.

 

Com dèieu en el discurs d'investidura, "No són èpoques per a covards, ni fluixos de cames"…. en aquests moments de tanta transcendència per al futur del nostre país i que ho seran també evidentment per tots i cada un dels seus territoris,  ens cal urgentment teixir complicitats al servei de les persones.

 

President sabem que no ens fallareu en el camí cap al reconeixement de Catalunya com a nou estat d'Europa. De moment, us fem lliurament del mapa de l'àmbit de la Vegueria Penedès, i esperem delerosos poder gaudir aviat del mapa de la Catalunya independent.