dissabte, 4 de juny del 2016

Comunicat 204, Ara Sí !!! Amplíssim Suport Parlamentari al Reconeixement de la Vegueria Penedès, 02.06.2016

Ja és un fet. Aquest dijous dia 2 de juny s'ha presentat al registre del Parlament la proposició de llei per modificar la llei de vegueries del 2010 i incloure-hi la del Penedès. La proposició ha estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Partit dels Socialistes de Catalunya, Catalunya sí que es pot i Candidatura d'Unitat Popular, que sumen un total de 99 diputats i conformen per tant una amplíssima majoria al Parlament, més del 73%, alhora que representen les forces de més arrelament i tradició democràtica del territori.

Cal remuntar-nos al passat dia 6 d'abril en què una representació de la PVP es va reunir amb els parlamentaris penedesencs dels grups de Junts pel Sí i de la CUP i amb els representants del PSC i de CSQP encarregats dels afers penedesencs. D'aquella reunió en va sorgir el compromís d'avançar conjuntament per a la consecució de la Vegueria Penedès mitjançant la modificació de la llei del 2010 (vegeu el nostre comunicat 198). Val a dir que els parlamentaris "han fet els deures", tal com s'ha fet palès en la nova reunió celebrada aquest dimecres al Parlament amb els mateixos assistents llevat del representant de la CUP que es va excusar. Hi eren presents Neus Lloveras (CDC), Maria Rosell (CDC), Maria Senserrich (CDC), Antoni Castellà (DC), Teresa Vallverdú (ERC), Alba Vergés (ERC), tots ells del grup parlamentari de JxSí, Eva Martínez (PSC) i Hortènsia Grau (CSQP), així com els regidors Jaume Casañas (CDC Cunit) i Mònica Hill (ERC Vilafranca) i els membres de la PVP Fèlix Simon, Manel Cervera i Antoni Riera. A favor de la unanimitat de la causa penedesenca es va intentar sumar a l'acord els grups del PP i Cs, però no van voler donar-hi el seu suport. Ara doncs s'iniciarà la tramitació d'aquesta llei que, atesa la seva poca complexitat i el gran suport que té, podria ser aprovada en un termini relativament breu (3-4 mesos).

​ 


1 comentari:

Unknown ha dit...

Thank you for another great article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

Training on CSTM/CSQP/CISQA