dimecres, 1 d’abril del 2009

ASSEMBLEA ANUAL ORDINÀRIA 21/ 03/ 2009, a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès (comunicat 128)


EL MOMENT PRESENT


La Plataforma va reflexionar sobre el moment actual de la campanya, que presenta interrogants greus i reptes. Per això s’estengué en els temes bàsics que han configurat els darrers comunicats, dels quals destaquem els següents:

- Constatar que s’està creant una situació de fet, amb greu perill de fer-se irreversible: la planificació de l’àmbit Penedès com a suma de les planificacions dels fragments penedesencs de l’Àmbit Metropolità, de les Comarques Centrals i del Camp de Tarragona, sense alternativa per redreçar-la i sotmesa als interessos forans.

- En aquest sentit, denunciar que per la trajectòria, les declaracions i les informacions complementàries, que el govern plantegi, en ocasió de les nostres reivindicacions, la figura d’un àmbit territorial diluït, sense les actuals competències dels que estan en vigor. Un tipus d’àmbit que es podria traslladar a tot el territori sota diverses denominacions, capacitats i conveniència política.

- Exigir el compliment de la voluntat expressada pel Penedès i reflectida en l’acord parlamentari del 5 de desembre de 2007 segons l’esperit i l a lletra amb què va ser aprovat, i la prompta creació de l’Àmbit Penedès, en compliment del propòsit fet públic pel Govern.

- Malgrat aquestes informacions, seguir treballant per aconseguir una Vegueria per al Penedès, amb les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf; i per l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial, com a condició prèvia.

- Reclamar per als territoris de Catalunya, i el Penedès en especial, una configuració política en vegueries que tinguin veu i capacitat de dur a terme, amb igualtat de possibilitats, la gestió democràtica, descentralitzada, dels afers territorials.


ENS PENEDÈS O CONSORCI


Es va debatre amplament i s’acordà d’iniciar els primers passos per a la creació d’un ens territorial -amb la denominació concreta que s’acordés- que representi els interessos del Penedès en pro de la Vegueria i de l’Àmbit i la seva subsegüent posada en marxa. L’ens aplegaria associacions i institucions amb una estructura que la fes viable i eficaç donat el seu caràcter mixt. Centraria la seva acció en l’espai de la Marca Penedès, amb tot el que representa socialment, culturalment i de configuració territorial. La PVP hi estaria integrada, i seguiria alhora, en paral·lel, la seva campanya específica. Finalment, es constituí una comissió per redactar un primer esborrany d’estatuts.


RENOVACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA


La nova Junta Directiva, o Permanent, que va quedar establerta com segueix:

President : Josep Faura i Pujol; Guardiola de Font-rubí (Alt Penedès).

Vicepresident: Fèlix Simon i Paraiso; Els Monjos (Alt Penedès)

Secretari: Enric Ases i Amorós; Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès).

Tresorer: Toni Vidal i Recasens; Vilafranca (Alt Penedès).

Portaveus : Fèlix Simon i Paraíso; Sergi Marín i Sarabia; Josep Faura i Pujol.

Vocals

Enllaços territorials:

Alt Penedès: Mª Antonia Udina i Castell, (Els Monjos)

Baix Penedès: Julio Ramon i Berrio, (Cunit)

Garraf: Marisa Ibañez, (Vilanova i la Geltrú)

Anoia: Antoni Castells i Solà, (Igualada)

Entitats: Conxita Colet i Alàs, (Moja, Alt Penedès)

Joan Parra i Atienza, (Torrelles de Foix, Alt Penedès)

Material: Jordi Sogas i Cuscó, (Vilafranca)

Ton Rimbau i Ferré, (Vilobí, Alt Penedès)

Logística: Carles Gallego i Gómez, (Moja)

Internet: Sònia Massana i Rubio, (Vilafranca)

Comissió ens Penedès : Sergi Marín i Sarabia, Josep Faura i Carles Gallego..


DINAR AL RESTAURANT DEL MERCAT

La cloenda de l’Assemblea es va celebrar amb un dinar al Restaurant del MerCat de Vilafranca del Penedès..
ARA, L’ÀMBIT DE PLANIFICACIÓ

DEMÀ, LA VEGUERIA PENEDÈS