dilluns, 20 d’octubre del 2008

Correllengua de Vilanova i la Geltrú (18-10-2008) amb la Vegueria Penedès

La Plataforma per la Vegueria Penedès va ser present en els actes del Correllengua de Vilanova i la Geltrú el passat dissabte 18 d'octubre de 2008.
La Plataforma va muntar parada amb material divers, tríptics, adhesius, camisetes, llibres, dvd's, ...

Previ a la lectura del manifest del Correllengua, que enguany està preparat per l'escriptora Isabel Clara Simò, es va fer una introducció referent a la Vegueria Penedès, i es va acabar també, amb l'afegit "Endavant amb la Vegueria, Visca el Penedès !"

Degut a les previsions de pluja, l'acte que estava previst fer-lo a la plaça de la vila, es va traslladar al pavelló-envelat situat a la zona esportiva. A l'estar tan allunyat del centre, va restar molt de públic a l'acte.
A l'acte hi participaren els Falcons de Vilanova, Drac de la Geltrú, Ball de Cintes de Vilanova, Ball de Bastons, i l'Orfeó Vilanoví.

Podeu veure la notícia de Canal Blau a la següent pàgina web:
http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1119284141/bclid1111449107/bctid1866657259

Text complet de la introducció prèvia a la lectura del manifest, preparat per la Plataforma Vegueria Penedès, especialment per aquest acte:

"De primer, voldria agrair-vos a la Comissió del Correllengua que invitéssiu la Plataforma per la Vegueria Penedès a llegir el manifest. Ho faig, doncs, en nom seu. Les dues campanyes coincideixen en el desig que siguin reconegudes en la vida social i política, la identitat en la llengua i la identitat territorial. L’una i l’altra són part del mateix.
Aspirem a uns Països Catalans organitzats a partir del nostre caràcter col•lectiu de respecte a totes les identitats.
El Penedès, amb la Vegueria, disposaria d’un òrgan de govern que expressaria, en català i en penedesenc, allò que vol i és capaç de fer. Junt amb els altres territoris, i amb més plena coherència, treballaria per Catalunya i pels Països Catalans.
Tant de bo que la campanya pro-Vegueria trobi en tot el Penedès, especialment al Garraf i a Vilanova, la gent i l’entusiasme que ens aquests moments necessita. Us hi convidem."