dimecres, 3 de febrer del 2010

EL PROJECTE DE LLEI DE VEGUERIES (comunicat 143, 02.02.2010)

Després de l’anunci fet avui per part del Govern de la Generalitat de la presentació del projecte de llei de Vegueries, la plataforma per la Vegueria Penedès emet aquest comunicat d’urgència.

1.Manifestem el nostre més profund disgust i malestar per la decisió de presentar un projecte amb set vegueries sense comptar-hi la del Penedès, en un clar exercici de menyspreu de la veu del territori que s’ha manifestat a favor de la vegueria pròpia repetidament i amb ampli consens, començant pels quatre consells comarcals i la gran majoria dels ajuntaments.

2.Tot i que les línies mestres del projecte han estat exposades avui mateix amb claredat i inusitada solemnitat pel mateix president de la Generalitat i el conseller de Governació, esperem disposar del text del projecte de llei per poder-ne fer una valoració completa i emetre’n un judici definitiu, tot i que molt ens temem que no facilitarà pas les aspiracions del Penedès.

3.Tenint present que la màxima expressió de la democràcia és el Parlament i que és ell qui aprova les lleis, esperem i desitgem que de la tramitació parlamentària n’acabi resultant un text que reculli els anhels tan democràticament i majoritàriament manifestats pels penedesencs. Volem creure que els parlamentaris dels partits que han donat suport a la demanda penedesenca als nostres ajuntaments i consells comarcals, mantindran al Parlament la mateixa postura que els seus militants i quadres locals al territori.

4.La plataforma espera de la societat penedesenca i dels polítics locals una defensa inequívoca de la Vegueria Penedès per a un futur millor i més esperançat de les nostres comarques. Emplaça els ajuntaments a votar mocions demanant-ne ja la inclusió en aquesta llei de vegueries i ofereix el seu suport i si cal el seu impuls a qualsevol iniciativa en aquesta direcció.


El Penedès, 2 de febrer del 2010