divendres, 31 d’octubre del 2008

El conseller Ausàs “en estat de consens”

Voldria omplir el silenci "polític" del conseller Ausàs sobre la Vegueria Penedès. (Declaracions a EL TEMPS, 30/09/2008).

- Diu: "Hi ha gent que demana la Vegueria Penedès, (VP) o a l'alt Ter o a Ripoll... " Doncs, sí, "entre la gent" hi ha ERC, que  va votar dues mocions parlamentàries, en vistes a la Vegueria, junt amb CiU, PP i C's, perquè el govern creés l'Àmbit Funcional de Planificació per al Penedès.

- ERC va elaborar amb CiU, PP  i l'acord de C's una proposició de llei per a l'Àmbit, (pas per a la VP), davant la manca de compliment d'aquest acord per part del DPTOP  (PSC).

-  Al Penedès, 62 de 73 ajuntaments, l'empresariat, milers de ciutadans, entitats i regidors (tots els d'ERC i agrupacions locals) volen la VP.

- L'Executiva d'ERC va declarar-se públicament a favor de la VP.

- ERC ara somia a "convertir"  el PSC i ICV  a la VP perquè l'Àmbit s'aprovi a iniciativa del govern. Si falla (diu) aprofitarà  el debat de la proposició de llei presentada per CiU i PP per a crear l'Àmbit i així complir.    

- ERC diu (als amics) que espera una nova legislatura i apostar per 8 vegueries. Mentrestant, està dins  l"aposta"  del govern Montilla, per 7 veg.

- Per al sr. Ausàs :"sense consens (en 7 veg.)  no podem començar". Però la via dels fets ja fa temps que consuma els mapes que planifiquen el Penedès des de BCN i obstrueixen la VP.

 

Mentre Montilla i el PSC s'imposen, ERC calla i  no desmenteix. A què juga?


Josep Faura,

de la Plataforma pro Vegueria Penedès.